Vinnerne av anskaffelses­prisene 2016

Difi har delt ut sine årlige anskaffelses­priser i fire ulike kategorier. Vinner av kategorien «God styring» ble Universitetet i Oslo.

Publisert

Det var 12 nominerte innenfor pris­kategoriene god styring, digitalisering, innovasjon og etisk ansvar. Alle de nominerte utmerker seg som gode representanter for utvikling og praksis av anskaffelses­faget, melder Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Se bilder av prisvinnerne hos Difi, https://www.difi.no/artikkel/2016/11/vinnerne-av-anskaffelsesprisene-2016

Årets vinnere er:

God styring

Vinner: Universitetet i Oslo. Har dokumentert store besparelser i million­klassen. I tillegg har de løftet perspektivet på gevinster ved at de måler bruker­tilfredshet med dagens avtaler og innkjøps­funksjonens støtte til daglig drift. De bruker målingene bevisst som grunnlag for kontinuerlig forbedring av avtalene og utvikling av arbeids­metodene i anskaffelses­prosessen. (Fullstendige jury­begrunnelser finner du hos Difi.)

Digitalisering

Vinner: Bergen kommune. Har i flere år arbeidet systematisk med digitalisering av anskaffelses­området og har dokumentert gode resultater. De har digitalisert hele anskaffelses­prosessen og benytter i dag elektroniske verktøy for konkurranse­gjennomføring, kontrakts­administrasjon, bestilling, fakturering og innkjøps­analyse.

Innovasjon

Vinner: Omsorgsbygg. Har i praksis vist hvordan en innovativ innkjøps­prosess kan bidra til omstilling i nærings­livet. De har gjennomført et prosjekt med særdeles god behovs­avklaring og solid forankring på strategisk nivå. I prosjektet har de gått i dialog med sentrale norske og internasjonale aktører for å skape en plattform for miljø­vennlig produksjon til det offentlige.

Etisk ansvar

Vinner: Oslo Kommune ved Utviklings- og kompetanse­etaten. Bruker anskaffelser som et strategisk virke­middel for å fremme samfunns­ansvar. Dette er forankret på politisk nivå og ledere blir målt på det. I tillegg til å stille krav på en systematisk måte, blir anskaffelsene og leverandørene også fulgt opp.

Kilde: Vinnerne av anskaffelsesprisene 2016, https://www.difi.no/artikkel/2016/11/vinnerne-av-anskaffelsesprisene-2016

Oversikt over alle nominerte: https://www.difi.no/opplaeringstilbud/anskaffelseskonferansen/anskaffelsesprisen

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS