strykkarakter

Ingen brukte godkjent bedrift

Arbeidstilsynet har den siste tida kontrollert 70 buskerudbedrifter som kjøper renholdstjenester. Ingen av de kontrollerte brukte godkjent renholdsbedrift, og samtlige vil nå få pålegg fra Arbeidstilsynet.

Publisert

Det bekrefter Jan Wulfsberg Muggerud i Arbeidstilsynet overfor Drammens Tidende.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Flere av de kontrollerte bedriftene hadde heller ikke sjekket lønnsforholdene hos renholdsbedriftene de leier, og flere manglet rutiner for kontroll, skriver avisa.

– Det er som regel ikke vond vilje fra dem som leier slike tjenester, det er rett og slett mangel på kunnskap, sier Muggerud til dt.no.

At ingen av de kontrollerte bedriftene hadde klart å finne et godkjent renholdsselskap er en gåte for Arbeidstilsynet, skriver avisa. Det finnes til samme 131 renholdsbedrifter bare i Drammen som enten er godkjente eller under godkjenningsbehandling.

Så langt har aksjonen rettet seg mot bedrifter som leier inn vasketjenester. Nå vil imidlertid Arbeidstilsynet sikte seg inn på renholdsvirksomhetene.

Les mer på dt.no

Powered by Labrador CMS