bilde 6fagdag

Storstilt fagdag i Haugesund

Nærmere 100 renholdere deltok da Norengros Haugaland Engros inviterte til fagdag om fremtidens renhold på Haugalandet.

Publisert

Det var også tid til mingling under fagdagen

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Her var renholdere og renholdsledere fra kommunene Haugesund, Etne, Bokn, Sauda, Tysvær, Karmøy, Vindafjord og Sveio, samt fra private rengjøringsbyråer samlet. Det ble avholdt spennende foredrag, samt at en hel idrettshall ble fylt opp med stands fra 10 ulike leverandører.

Fagdagen ble arrangert av Norengros Haugaland Engros, som er en del av Norengros Kjosavik AS. Formålet var å styrke kompetansen til renholderne.

– Målet er å ha 2 slike fagdager hvert år på Haugalandet, sier Øystein Mauritzen som er ansvarlig for dette i Norengros Kjosavik.

Fremhevet yrkesstolthet

Øystein Mauritzen innledet dagen med sine betraktninger om fremtidens renhold, samt litt om renhold i et historisk perspektiv. Øystein er av den oppfatning at det er utrolig viktig å øke kompetansen i renholdsyrket. Selv har han holdt på med dette i nærmere 28 år, og har virkelig vært med på forandringen i disse årene.

– Da jeg startet i renholdsbransjen var det ikke var så nøye hva en brukte av kjemi, det var gjerne en blanding av mange typer, og selvfølgelig skulle en rengjøre vått og det skulle lukte såpe. Heldigvis er trenden snudd, og i dag er det et helt annet fokus på renhold, sa Øystein.

Han la også vekt på at alle som jobber innen renholdsfaget er med og ivaretar verdier for millioner av kroner hver eneste dag, og at de skal være stolte av dette.

Vidar Steine demonstrerte flere av Nilfisk-maskinene.

Blir ikke siste fagdag

På fagdagen var det tre leverandører som holdt foredrag: Vidar Steine fra Nilfisk snakket om utfordringer innenfor renhold, trivsel, løsninger og ikke minst fremtidens renhold.Otto Hansen fra Varrotec snakket om færre produkter hos renholdere, hvordan gjøre arbeidsdagen enklere, og ikke minst hvordan kan man øke trivselen ute hos renholderne. Gitle Aarre fra Metsä Tissue avsluttet presentasjonsdelen med temaet «en enklere hverdag». Her ble det fokusert på berøringsfrie dispensere opp mot bruk av papir samt hygieneaspektet rundt dette. Gisle viste her til undersøkelser som favoriserer bruk av papir.

I tillegg til foredragene, ble det også gjennomført en mini-messe med totalt 10 leverandører. I tillegg til de nevnte tre ovenfor, var også Lilleborg, Varodd, Ecolab, Tana, SCA (Tork), PLS og Freudenberg Household (Vileda) til stede.

Bengt fra Varodd i diskusjon rundt viktigheten av rett arbeids- og fottøy.

Evalueringen av fagdagen viste at deltagerne var veldig fornøyd med både foredragene, lokalene, messen og også Norengros Haugaland Engros som arrangør.

– Dette er tilbakemeldinger som viser at det er behov for slike arrangementer, og som gjør at Norengros Haugaland Engros vil fortsette å arrangere slike fagdager, konkluderer Øystein Mauritzen.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS