hlr-app

Appen som kan redde liv

Interesseorganisasjonen Landsorganisasjonen for hjerte- og lungesyke (LHL) lansererer gratis app som viser hvordan du utfører hjertekompresjoner.

Publisert

Appen kan lasten ned via Google Play for Androidtelefoner og i App Store for iPhone.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Hvis flere lærer å utføre hjerte-lungeredning kan liv reddes. Vårt bidrag er en gratis mobilapplikasjon som gir instruksjoner slik at man kan utføre hjertekompresjoner dersom ulykken er ute, sier generalsekretær i LHL Frode Jahren på LHLs nettsider.

Hvert år får rundt 3000 mennesker hjertestans utenfor sykehus. En betydelig andel er godt voksne som er hjemme når hjertet stanser, skriver LHL.

- Den innsatsen vanlige folk gjør fram til ambulansen kommer er avgjørende for å redde liv. Gode kompresjoner før ambulansen kommer er viktig for å øke sjansene for overlevelse. Derfor bør folk flest sette seg inn i hvordan de ufører hjertekompresjoner. Men husk, man skal alltid aller først ringe 113 og få ambulanse til stedet, sier Jahren.

For LHL er det viktig å bidra til økt kunnskap om hjerte-lungeredning. Derfor er appen utviklet som den eneste av sitt slag i Norge. I tillegg arrangerer flere av LHLs lokallag kurs i hjerte-lungeredning.

Appen LHL har lansert, kan anskaffes gratis gjennom App Store for Iphone eller Google Play for Androidetelefoner.

Les mer på nettsidene til LHL.

Powered by Labrador CMS