haandvask

Tork markerer The Global Handwashing Day 15. oktober

15. oktober er dagen som markeres verden over for å rette fokuset på håndhygiene. Denne merkedagen ble etablert i 2008 med det formål å informere om betydningen av å vaske hendene med såpe. Den enkleste og rimeligste måten å forhindre smittespredning på.

Publisert

Mange forteller at de i blant hopper over å bruke såpe når de vasker hendene. I enkelte land er det så mange som 50-60 % av befolkningen som ikke bruker såpe jevnlig, viser en undersøkelsen Tork har utført.
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I forbindelse med The Global Handwashing Day gjennomførte varemerket Tork en spørreundersøkelse med 8000 respondenter i 8 land om vanene i forbindelse med håndvask. Undersøkelsen viser at selv om betydningen av håndhygiene har fått mye oppmerksomhet i de senere år, etter globale utbrudd av influensa, er det fortsatt behov for å friske på folks hukommelse og informere om håndhygiene og håndvask.

Undersøkelsen viser at bruk av såpe ikke alltid er en naturlig del av håndvaske rutinen:

  • Mange forteller at de i blant hopper over å bruke såpe når de vasker hendene. I enkelte land er det så mange som 50-60 % av befolkningen som ikke bruker såpe jevnlig.
  • Kvinner bruker såpe oftere enn menn.
  • Hovedgrunnen til at folk hopper over såpen når de vasker hender, er rett og slett at såpe ikke er tilgjengelig, men fortsatt er det mange som mener at såpe er unødvendig.

Selv om det er viktig å vaske hendene grundig med såpe og vann, er det like viktig å tørke dem fullstendig tørre etterpå. Det er fordi fuktige hender sprer flere bakterier og virus enn tørre hender. Ifølge Nasjonal veileder for håndhygiene, er den mest effektive måten å redusere bakteriespredning på ved å bruke engangs håndtørkepapir etter selve håndvasken.

Følg disse enkle trinnene når du vasker og tørker hendene dine:

  1. Fukt hender og håndledd med rennende vann.
  2. Ta såpe på hendene.
  3. Gni alle deler av hendene med såpe i minst 30 sekunder**. Husk alle overflater, inklusive håndbaken, håndleddene, mellom fingrene og under neglene.
  4. Skyll såpen grundig av i lunkent vann.
  5. Tørk hendene helt tørre med engangs håndtørkepapir.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS