Arbeidsglede

Engasjement viktig for helsa

Engasjement er viktig for at vi skal trives på jobben. Det er nær sammenheng mellom det engasjementet vi viser på jobben og i hvilken grad vi opplever at vi bestemmer selv, har sosial støtte og at det blir stilt krav til oss.

Publisert

Engasjement på jobben er viktig for trivselsen, viser studie. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Professorstipendiat Steffen Torp ved Høgskolen i Vestfold har sammen med medforskere fra Norge og Spania gjennomført en studie blant over 600 norske arbeidstakere, hvor utgangspunktet er at jobbengasjement kan være et relevant mål for jobbrelatert helse, skriver forskning.no.

I tidsskriftet Health Promotion International presenterer er studien presentert.

Temaet i undersøkelsen er hva som påvirker arbeidstakeres jobbengasjement og om det er noen sammenheng mellom jobbengasjement og symptomer på depresjon.

- Vi vet at arbeidsplassen for mange arbeidstakere kan være av stor betydning, både fordi den kan føre til at man blir syk, men også fordi den kan bidra til å gi oss et godt liv eller god helse, uttaler Steffen Torp.

Les mer om studien på forskning.no.

"
Powered by Labrador CMS