Funksjonshemmet-i-arbeid-2

Kun 45 prosent funksjonshemmede er i arbeid

Bare 45 prosent av alle personer med nedsatt funksjonsevne er i arbeid sammenlignet med 77 prosent av befolkningen ellers. Tilrettelegging kan være et viktig virkemiddel for å rekruttere og inkludere personer med ulike typer funksjonshemminger.

Publisert

Dette viser en ny rapport, skriver Arbeidstilsynet på sine nettsider. Deres innsats rettet mot funksjonshemmede spenner seg over mange av etatens aktiviteter. Tilrettelegging er sentralt. Dette kan bidra til at færre blir funksjonshemmede i arbeidssituasjonen.

"

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Denne tilretteleggingen kan bestå av tilpasning av arbeidsoppgaver, arbeidstid eller gjennom fysisk/sosial tilrettelegging og gjennom ulike former fortekniske hjelpemidler. Ledere i arbeidslivet vil også ha en viktig rolle her. Romslig lederskap og tilrettelegging handler om mer enn teknologi og hjelpemidler.

Nedsatt funksjonsevne er ikke det samme som redusert arbeidsevne

Det settes ofte likhetstegn mellom det å ha en nedsatt funksjonsevne og det å ha en redusert arbeidsevne, men det er viktig å huske på at arbeidsevnen omfatter kun graden av evne til å utføre en bestemt type arbeid. For Arbeidstilsynet er det viktig å ta tak i dette området. I forarbeidene til arbeidsmiljøloven uttalte Arbeidsdepartementet at denne loven ville være et viktig verktøy for å sikre et inkluderende arbeidsliv.Arbeidsmiljølovens formål er blant annet å sikre likebehandling i arbeidslivet ved å legge til rette for tilpasninger i arbeidsforholdet knyttet til den enkelte arbeidstakers forutsetninger og livssituasjon. Et annet viktig område for Arbeidstilsynet er byggesaksbehandling. Ved å behandle byggesøknader kan Arbeidstilsynet sørge for at nye bygg og bygg som gjennomgår en ombygging har en slik standard at alle kan jobbe i virksomhetens lokaler.Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS