Inkluderende-arbeidsliv

Kjenner ikke IA-verktøy

For ett år siden lanserte arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene nettstedet inkluderende.no, men bare en av ti kjenner til nettstedet, viser en undersøkelse. YS-lederen er bekymret.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Den interaktive nettsiden, som har vunnet flere priser for nettbasert læring, består av tre filmer og en rekke artikler som skal gjøre det både enklere og morsommere å jobbe med inkluderende arbeidsliv. Nå viser det seg altså at bare et fåtall av arbeidstakere og ledere i norsk arbeidsliv kjenner til nettstedet, skriver ys.no." - En utfordrende situasjon, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim. Tilbakemeldingene fra de som har tatt i bruk verktøyet er gode, men det er klart at når bare én av ti vet hva inkluderende.no er, så er det ikke gjort en god nok markedsføringsjobb, mener han." Kunnskapen er noe høyere blant ledere i IA-bedrifter, der to av ti opplyser at de kjenner til inkluderende.no. YS-lederen er likevel skuffet over at ikke flere ledere i IA-bedrifter vet hva inkluderende.no er.- IA-virksomheter forplikter seg til å jobbe målbevisst med arbeidsmiljøet ved at det er et ekstra fokus på nærvær og fravær, samt tilrettelegging for personer som har redusert arbeidsevne. Som leder har du et ekstra ansvar for at disse målene nås, og jeg er overrasket over at så få kjenner til et av de viktigste IA-verktøyene, sier han.

Kilde til rettigheter

- IA-avtalens overordnede mål er å forebygge og redusere sykefravær, styrke jobbnærværet og bedre arbeidsmiljøet, samt hindre utstøting og frafall fra arbeidslivet. Skal man klare dette, er det viktig at alle er klar over sine rettigheter. Inkluderende.no er en kilde til dine rettigheter, både som leder, tillitsvalgt, verneombud eller ansatt, sier Kvalheim.

Informasjonskampanje i november

Nå jobber partene bak nettstedet for at flere får øynene opp for nettsiden. I forbindelse med den årlige IA-konferansen 13. november, sparker partene i arbeidslivet i gang en kampanje med formål å øke bruken av inkluderende.no.

Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS