Sedler.jpg

Tidenes største hvitvaskingssak for skattekrim

En 33 år gammel mann etterforsker nå av skattekrim for å ha utstedt falske fakturaer, og bidratt til hvitvasking av 40 millioner kroner.

Publisert

Tidenes hittil største hvitvaskingssak på 40 millioner kroner, er under etterforskning av skattekrim. (Foto: Helene Aarnes).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hjelpen til å unndra skatt og avgifter har først og fremst blitt gitt via mannens selskap til renholdsfirmaer og aktører i byggebransjen. Romerikes blad skriver at Skattemyndighetene mener selskapet ble opprettet nettopp for å drive hvitvasking.

– Skattekrim har aldri tidligere hatt en større hvitvaskingssak. Samtidig mistenkes det at 33-åringen kun er en del av et større nettverk. Proporsjonene på denne saken kan ende med å bli veldig mye større, sier en kilde som sitter sentralt i etterforskningen, skriver Romerikes blad.

Meldeplikt

33-åringen er anmeldt av Skatt øst, og har meldeplikt for politiet tre ganger i uken.

– Vi har mottatt en anmeldelse fra skattemyndighetene, men saken er foreløpig veldig fersk. Vi er kun i initialfasen av etterforskningen, sier politiadvokat Hanne Fauske i Romerike politidistrikt, til avisen.

Hun ønsker ikke å si noe om siktelsen annet enn at den er alvorlig. Siktelsen gjelder brudd på lovbestemmelsene om heleri og hvitvasking.

Les mer.

"
Powered by Labrador CMS