Lykkelig-Colourbox.jpg

Europas mest fornøyde arbeidstakere

Over åtte av ti nordmenn er fornøyde, eller svært fornøyde, med arbeidshverdagen sin. Det gjør oss til de aller mest fornøyde arbeidstakerne i Europa.

Publisert

Ny undersøkelse viser at nordmenn har det godt på jobb. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det kommer frem i en helt ny arbeidsmarkeds- undersøkelse, gjennomført av Randstad, går det frem i en pressemelding.

Tallene fra årets første undersøkelser viser at nordmenn har det godt på jobb: 81 prosent av norske arbeidstakere er fornøyde med arbeidshverdagen.

" Økt trivselNordmenns trivsel har dessuten økt med to prosentpoeng siden tilsvarende undersøkelse ble gjennomført for nøyaktig ett år siden.

– I Norge ligger alt til rette for at arbeidstakerne skal være fornøyde. Lav ledighet, jobbsikkerhet, høye lønninger og en fleksibel arbeidshverdag kjennetegner det norske arbeidsmarkedet. Norge er rett og slett et attraktivt land å jobbe i, sier Camilla Grana, daglig leder i Randstad i Norge.

Danskene svært fornøydI Norge svarer tre av ti at de er svært fornøyd med arbeidshverdagen sin. Danskene er det eneste landet med en større andel, med 35 prosent, svarer at de er svært fornøyde.

– På ett år har Norge og Danmark byttet plass på toppen over rangeringen av Europas mest fornøyde arbeidstagere. I fjor toppet Danmark, i år er det vi som trives best, sier Grana.

Foruten Norge og Danmark, er det sveitserne og tyskerne som er mest fornøyde. Minst fornøyd er arbeidstakere i Ungarn med 54 prosent og Hellas med 58 prosent.

– Det er tydelig at stabile, velfungerende økonomier har mer førnøyde arbeidstakere og at det i kriserammede økonomier som Hellas er mye frustrasjon og misnøye. I Skandinavia er vi stort sett veldig tilfredse selv om Sverige nå henger litt etter både Danmark og Norge, sier Grana.

­­­Fornøyd/svært fornøyd med jobben:

Europa, fem på topp

1) Norge med 81 prosent

2) Danmark med 79 prosent

3) Sveits med 78 prosent

4) Tyskland med 76 prosent

5) Nederland, Belgia og Luxembourg med 75 prosent

Fornøyd/svært fornøyd med jobben:

Europa, fem på bunn

1) Ungarn med 54 prosent

2) Hellas med 58 prosent

3) Tyrkia og Tsjekkia med 64 prosent

5) Frankrike og Slovakia med 65 prosent

Powered by Labrador CMS