ISS_rengjøring.jpg

Renholdsgigant kan få millionbøter

På tross av en rekke pålegg fra Arbeidstilsynet fortsetter renholdsgiganten ISS å bryte arbeidsmiljøloven, skriver Dagbladet. Nå truer tilsynet med bøter på 1,4 millioner kroner i uken.

Publisert

Arbeidstilsynet vil pålegge ISS tvangsmulkt, hvis de ikke ordner opp i tidligere avdekkete lovbrudd, skriver Dagbladet. (Foto: issworld.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Arbeidstilsynet har tidligere avdekket en rekke lovbrudd hos ISS, og ved en kontroll i mars ble det avdekket at ISS ikke har fulgt opp påleggene fra i fjor, skriver Dagbladet.

Hvis selskapet ikke får ordnet opp før 25. juni vil de få tvangsmulkt på 40 000 kroner per pålegg per virkedag. Med seks pålegg blir dette 1 440 000 kroner hver uke.

– Det er ikke morsomt å få pålegg om tvangsmulkt. Vi tar dette veldig alvorlig, sier konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS, til avisen. Han trodde at selskapet hadde kommet lenger i arbeidet med å rette opp feilene enn det Arbeidstilsynets kontroll har vist.

De tre stedene som Arbeidstilsynet har undersøkt, er alle i Oslo: Color Line, Handelshøyskolen BI, og KTP som står for renholdet av Oslos T-banevogner.

Les hele saken her.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS