Vaske-vindu-1.jpg
Vaske-vindu-1.jpg

Droppet vindusvask i fem år

Det er fem år siden sykehuset kuttet ut vindusvasken. Årsaken var for å  spare penger i trange tider. Nå går det mot lysere tider for pasienter og ansatte ved Haukeland.

Publisert

Etter fem år uten vindusvask, vil Haukeland igjen åpne for lyset. (Ill.foto: Helene Aarnes).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Endelig skal pasientene få se solen igjen, sier leder for renholdsavdelingen, Trond Holm Johansen, til BA.no.

I 2008 bestemte Helse Bergen seg for å droppe innvendig og utvendig vindusvask for å holde budsjettbalansen. Den gangen snudde Haukeland på hver krone for å holde budsjettet.

Lang tid

" – Dropper vi vindusvasken ett år, sparer vi 350 000 kroner, sa sjefen for sykehusets driftsavdeling den gangen. Ett år ble til fem før helseforetaket syntes møkken på vinduene var for tjukk, og budsjettbalansen var god nok til å vaske vinduene. – For 20 år siden vasket vi vinduene to ganger i året. Etter hvert gikk vi ned til én. Nå håper jeg at sykehuset tar seg råd til minst én gang i året, sier Holm Johansen til avisen, som den gangen lovet at ett år uten vindusvask skulle være en engangsforeteelse." Han innrømmer at han har fått en del klager fra både pasienter og ansatte de siste årene. Renholdssjefen har ikke tall på hvor mange vinduer som skal vaskes.– Trolig er det snakk om opptil 30 000 kvadratmeter med vinduer, og det vil ta tre til fire måneder før hele jobben er gjort. Les hele saken.

"
Powered by Labrador CMS