Jens Stoltenberg (bredde)

– Rekordhøy sysselsetting i privat sektor

– Denne våren har sysselsettingen i privat sektor nådd toppnivået fra før finanskrisen. Samlet er antall mennesker i jobb høyere enn noensinne, sa statsminister Jens Stoltenberg på sin halvårlige pressekonferanse tidligere i juni.

Publisert

Norge går så det suser. (Foto: Regjeringen.no).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Den økonomiske situasjonen i Europa er svært alvorlig. Det tok mange år å bevege seg inn i krisen, og det vil ta lang tid å bevege seg ut av den. De menneskelige sidene av finanskrisen kommer nå tydeligere frem. Vi ser eksempler på at folk må flytte ut av hjemmene sine, og noen sykehus har ikke råd til medisiner. Mange millioner mennesker i Europa står uten jobb. Det viktigste Norge kan gjøre er fortsatt å holde orden i egen økonomi, sier statsminister Jens Stoltenberg i en pressemelding.

Lav ledighet

I tillegg til Europas laveste ledighet, har Norge også høy vekst, høy sysselsetting og overskudd i økonomien.

– Å ha mennesker i jobb er vår viktigste investering i fremtid og verdiskapning, sa Stoltenberg.

Han understreket betydningen av ansvarlig budsjettpolitikk, samarbeid for inntektsoppgjør samt fornying og forenkling av offentlig sektor.

– Norge har bedre muligheter enn andre land, og vi har evnet å ta mulighetene i bruk på en god måte, sa statsministeren.

Samarbeid om inntektsoppgjør

Etter streiken i vår vil regjeringen invitere partene i lønnsoppgjøret til en drøfting av erfaringene fra årets lønnsoppgjør. Møtet vil finne sted i slutten av august med representanter for LO, Unio, YS, Akademikerne, NHO, KS, Spekter, Virke, samt Fellesforbundet og Norsk Industri.

Regjeringen.no

"
Powered by Labrador CMS