Maskinvask iStockphoto

Lavere sykefravær i privat sektor

Sykefraværet innen renhold falt i første kvartal i år. Fraværet ligger betydelig høyere i offentlig enn i privat sektor, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Publisert

Sykefraværet for renholdere i privat sektor gikk med i første kvartal. (Ill. foto: iStockphoto.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Statistikken er på kvartalsbasis og dekker sykefravær for renhold, sykehjem og hjemmetjenester, samt kantiner, skriver NHO i en pressemelding." Renholdsbransjen Sykefraværet innen renhold falt fra 9,8 til 9,6 prosent i privat sektor i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Kommunalt ansatte renholdere hadde et fravær på 10,5 prosent, ned fra 11,5 i første kvartal i fjor. Differansen mellom privat og offentlig er nå 9,3 prosent. Helse Sykefraværet på sykehjem og hjemmetjenester falt fra 8,3 til 7,9 prosent i det private, og fra 10.3 til 9,7 i kommunene. Sykefraværet er her 23,3 prosent høyere i kommunen enn i tjenester driftet av det private. Kantiner Sykefraværet blant kantineansatte i det offentlige lå 28,4 prosent høyere enn blant kolleger i privat sektor. Fraværet var 8,7 i kommunene og 6,8 prosent i det private, viser tallene fra SSB. - Sykefravær er en viktig indikator på arbeidsmiljø, trivsel, ledelse og evnen til å levere kvalitet. Ved å offentliggjøre SSBs tall hvert kvartal vil NHO Service anspore til tiltak som reduserer sykefraværet og skape bedre kvalitet for ansatte og de som mottar tjenester, sier Petter Furulund, adm. dir. i NHO Service. Renhold, helse og kantiner er del av en generell trend der sykefraværet nå faller i Norge. Sykefraværet generelt gikk ned 5,6 prosent fra 1. kvartal 2011 til 1. kvartal 2012.

Les mer her:

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS