Elektronisk-overvåking.jpg
Elektronisk-overvåking.jpg

Storebror ser deg

Prosjektet som skal undersøke hva som foregår av digital sporing av de ansatte er i gang. Formålet er å finne ut hvor skillet går mellom arbeidsgivers styringsrett, og personvernet i arbeidslivet.

Publisert

Nå skal overvåking av mobile ansatte undersøkes (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Forskningsprosjektet "Flåtestyring og kontroll med ansatte utenfor fast arbeidssted", gjennomføres av Senter for rettsinformatikk (SERI) i samarbeid med Fafo.

Mobil kontrollteknologi (MKT) kalles det når arbeidsgiver kan følge med på hvor den ansatte oppholder seg.

Fokuset for prosjektet vil være bransjer/fagområder hvor arbeidstakerne tilbringer vesentlige deler av sin arbeidstid utenfor virksomhetens direkte og fysiske kontroll, for eksempel varetransport, kollektivtrafikk, vakt og renhold, elektrofag og el-forsyning, renovasjon og hjemmebaserte omsorgstjenester, skriver jus.uio.no.

Elektronisk kontroll

De elektroniske kontrolltiltakene som vil være aktuelle å studere omfatter alt fra flåtestyringsverktøy, digitale fartsskrivere og elektroniske kjørebøker til håndholdte datamaskiner, mobiltelefoner og adgangskontrollsystemer.

Forsker Tommy Tranvik ved Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, skal gjennomføre prosjektet sammen med Fafo-forsker Mona Bråten. I LO er det saksbehandler Øivind Rongevær som er ansvarlig.

Prosjektet er finansiert av midler fra Landsorganisasjonen i Norge, og følgende forbund i LO støtter prosjektet: Fagforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, EL & IT Forbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund. Prosjektet vil gå over to år.

Mer om prosjektet kan du finne her.

"
Powered by Labrador CMS