RENHOLDcolourbox626847
RENHOLDcolourbox626847

- Adecco dumper lønningene igjen

I fjor avslørte Dagbladet at Adecco dumpet lønningene blant annet til renholdere. Da lovet selskapet å løfte lønnen til alle sine ansatte opp på tariffnivå. Nå anklages de for å ha brutt løftet.

Publisert

(Il. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ifølge Dagbladet dokumenterer lønnsslipper og dokumenter som avisen har fått adgang til, at Adecco-ansatte fortsatt får betalt langt under renholdernes tariffnivå.

- Det er trist at Adecco fortsetter å underbetale de ansatte, sier Ingvild Bø Moberg i fylkesstyret til Fagforbundet i Akershus, til avisen.

130 kroner timen

En lønnsslipp avisen har fått tilgang til, viser at Adecco-ansatte har vasket for Ski kommune for 130 kroner i timen, langt under minstesatsen på 151,67 kroner i tariffavtalen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service.

Adecco mener i følge Dagbladet imidlertid at de kan lønne sine ansatte i henhold til tariffavtalen mellom Fagforbundet og KS (arbeidsgiverorganisasjon for kommunesektoren), som har en lavere minstesats.

Både Norsk Arbeidsmandsforbund og Fagforbundet er uenige i dette, ifølge avisen. Rådmannen i Ski kommune skal nå ha innkalt Adecco til et møte etter at de nye opplysningene ble kjent.

Dette er saken:

• I januar og februar 2011 avslørte Dagbladet at Adeccoansatte vasket for Oslo-skolene helt ned til 115 kroner i timen.

• Dagbladet avdekket også at lærervikarer som jobbet for Adecco i Bergen fikk 50 prosent under tariff.

• Seinere avslørte NRK og Dagbladet brudd på arbeidsmiljøloven hos Adecco-sykehjemmene.

• Høsten 2011 ble det klart at Adecco ikke vil etterbetale lønn til de som har jobbet for det offentlige for under tarifflønn.

" • Adecco lovte høsten 2011 å heve sine ansatte opp på tarifflønn.Kilde: Dagbladet

"
Powered by Labrador CMS