- Kommunale renholdere underbetales

Renholdere i kommunen på tarifflønn kan tjene under den allmenngjorte minstelønna. – Det må vi gjøre noe med, sier leder i LO-kommune

Publisert

Selv om renholdsbransjen har fått allmenngjort sin tariffavtale og minstesatsen for renholdsarbeidere over 18 år nå er på 151,67, gjelder ikke dette for alle renholdere: Er du ufaglært renholder i kommunen kan lønna være så lav som 133, 41 kroner i timen, skriver frifagbevegelse.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Her må du nemlig ha 10 års ansiennitet før lønna kryper over det allmenngjorte nivået, fordi i vedtaket om allmenngjøringen er det presisert at den ikke omfatter renholdere i kommunale og statlige virksomheter som driver renhold i egen regi.

Dette vil leder i LO-kommune, Klemet Rønning-Aaby, gjøre noe med

– Vi kan ikke vedkjenne oss at vi har lavere tariff enn Arbeidsmandsforbundet. Men dette er satser som det er veldig få som går på. I tillegg må en også regne med at det i tillegg til lønna er en god tjenestepensjon og særaldersgrense, sier Rønning-Aaby til frifagbevegelse.no

Les mer om saken på frifagbevegelse.no

"
Powered by Labrador CMS