Restaurant-colourbox.jpg

God kjøkkenhygiene krever gode holdninger

 – God kjøkkenhygiene handler ikke om vanskelige paragrafer og systemer, men å se at det er urent og gjøre noe med det med en gang.

Publisert

Mattilsynet stenger restauranter som ikke oppfyller kravene til blant annet godt renhold. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Dette sier distriktssjef i Mattilsynet, Bente Fauske, til Matportalen.no.

– Den som er ansvarlig for kjøkkendriften må ha kunnskap om trygg mat og sørge for at alle medarbeiderne får opplæring i hygiene og mathåndtering, fortsetter hun.

Stengte fem spisesteder

I perioden november 2011 til januar 2012, etter gjennomført tilsyn med 26 spisesteder på Hedmarken, stengte Mattilsynet fem spisesteder på grunn av dårlig hygiene og dårlig mathåndtering.

Mattilsynet fant alvorlige mangler ved grunnleggende forutsetninger for å lage trygg mat. Å holde lokaler og utstyr i et kjøkken rent, krever gode holdninger og bevissthet til enhver tid, skriver Matportalen.no.

Inspektørene fra Mattilsynet undersøkte forhold som er forutsetninger for at maten på spisesteder skal være trygg:

" *Rene og ryddige lokaler *Rent utstyr til matlaging *Trygg lagring og håndtering av maten, herunder riktige temperaturer for kjøl og varmholding*Rent arbeidstøy og gode håndvaskrutiner

Brudd på 13 spisesteder

Mattilsynet påviste brudd på regelverket på 13 av spisestedene. Mattilsynet stengte umiddelbart fem av disse på grunn av dårlig hygiene og mathåndtering, og fordi det var fare for at det kunne oppstå helseskadelig mat.

De øvrige åtte spisestedene der Mattilsynet påviste brudd på regelverket, var det dårlig renhold og orden, for høye temperaturer i kjøleutstyr og utilgjengelig håndvask. Disse fikk pålegg om å utbedre manglene.

Hos 13 av serveringsstedene påviste Mattilsynet ingen eller mindre vesentlige brudd på regelverket.

Les hele saken, og se liste over de kontrollerte serveringsstedene her:

"
Powered by Labrador CMS