Arbeidstilsynet avdekket lovbrudd hos burgergigant

Burger Kings renholdere blir utsatt for systematisk underbetaling, konkluderer Arbeidstilsynet etter Dagbladets avsløringer om sosial dumping.

Publisert

For to uker siden avslørte Dagbladet sosial dumping i tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moes restauranter. En fembarnsfar vasker Burger Kings lokaler for helt ned til 36 kroner i timen, ifølge et lønnskrav, skriver avisen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fembarnsfaren er ansatt i selskapet Daljac Renhold, som vasker åtte av Burger King-lokalene i Norge. Nå har Arbeidstilsynet funnet massive lovbrudd hos renholdsselskapet, skriver Dagbladet.

Massive lovbrudd

Blant lovbruddene Arbeidstilsynet har avdekket er:

• I samtlige arbeidsavtaler er det oppgitt at de ansatte skal ha 100 kroner i timen. Dette er et brudd på allmenngjøringen av renholdsbransjen, som sier at de ansatte ikke skal ha en lønn som er lavere enn 151,67 kroner i timen.

• De ansatte får ikke betalt i forhold til hvor mye de jobber.

• De ansatte får ikke betalt tillegg for arbeid på natt, lørdager, søn- og helgedager. Dette er også i strid med allmenngjøringen.

Les hele saken på dagbladet.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS