Utålmodig.jpg

Mange er rastløse og uengasjerte på jobb

Mange nordmenn er uengasjerte i jobben sin. Hele 40 prosent sier at de ofte tenker på å slutte, viser nye tall fra Kelly Global Workforce Index®.

Publisert

En ny, global arbeidslivsundersøkelse viser at nærmere 40 prosent av norske arbeidstakere ofte tenker på å slutte i jobben sin. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Så mange som to tredeler (65 prosent) sier at de helt sikkert kommer til å se seg om etter en annen jobb hos en ny arbeidsgiver i løpet av de neste 12 måneder. Ansatte over hele verden påvirkes av den økonomiske uroen. Mange er misfornøyd med jobben sin, og søker aktivt etter nye muligheter, skriver NHO i referatet av undersøkelsen.

– Også blant de norske arbeidstakerne opplever vi en økt uro, og vi ser tydelig at folk er blitt mer usikre i forhold til fremtidige karrieremål, sier Turid Momyr, adm. direktør i Kelly Services, til NHO.

– Med mindre arbeidsgiveren kan tilby meningsfylte oppgaver og stadig mulighet for utvikling og vekst, holder ansatte døren på gløtt for nye utfordringer andre steder, fortsetter hun.

Global arbeidslivsundersøkelse

Funnene er en del av de ferskeste resultatene fra Kelly Global Workforce Index® (KGWI), en årlig global arbeidslivsundersøkelse gjennomført av bemannings- og rekrutteringsselskapet Kelly Services.

Hele 170 000 arbeidstakere i 30 land har deltatt i undersøkelsen, deriblant ca 3 000 i Norge. Undersøkelsen tar blant annet for seg faktorer som ansatte vektlegger i sin vurdering av potensielle arbeidsgivere, hvem og hva som påvirker deres karrierevalg, og bruken av sosiale medier i jobbsøkersammenheng.

Mer om funnene fra undersøkelsen kan du lese på NHO sine nettsider.

"
Powered by Labrador CMS