renhold, mopper (colourbox)

Kamp om kroner og vikarer

I dag starter forhandlingene mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service på overenskomsten for renholdsbedrifter. Det ser ut til å bli en kamp om kroner - og likebehandling av innleide.

Publisert

Norsk Arbeidmandsforbund vil kreve høyere lønn for renholdere under årets forhandlinger. (Ill. foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Erna Hagensen, forbundsleder og forhandlingsleder, vil ikke gå konkret inn på kravene, men sier at høyere lønn for renholderne er det viktigste kravet under årets forhandlinger.

– Det er lønna som er av størst betydning for våre medlemmer.

Hagensen mener at lønnsutviklingen for renholderne ikke har vært god nok i sist periode. Etter mellomoppgjøret i fjor fikk renholderne om lag tre kroner, sier hun til Arbeidsmanden.no.

Moderasjon

Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service og forhandlingsleder for arbeidsgiverne, forventer på sin side et moderat oppgjør, skriver Arbeidsmanden.no.

– Jeg forventer at motparten tar inn over seg den vanskelige situasjonen verden er i, samt at det har vært fete oppgjør i renhold de siste gangene. Så jeg håper vi blir møtt med realistiske krav, sier han.

Partene har to dager på seg til å komme til enighet. Fristen er tirsdag 24. april klokken 24:00.

Les hele saken her:

"
Powered by Labrador CMS