Europeisk-samarbeid.jpg
Europeisk-samarbeid.jpg

Europeisk kampanje om samarbeid, ledelse og medvirkning

I dag lanseres kampanjen "Samarbeid, ledelse og medvirkning" på markeringen av verdensdagen for et godt arbeidsmiljø. Som en viktig del av kampanjen arrangeres en ”god praksis-konkurranse”, der også norske virksomheter for første gang kan delta.

Publisert

Norge kan nå delta i den europeiske HMS-konkurransen "God praksis". (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det europeiske arbeidsmiljøorganet, EU-OSHA står bak informasjonskampanjen som skal gå i 2012 og 2013. Kampanjen setter fokus på betydningen av samarbeid mellom ledelse og ansatte, skriver Arbeidstilsynet på sine nettsider.

I Norge er det Arbeidstilsynet i samarbeid med arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene som står gjennomføringen av den toårige kampanjen.

Tre strategier

Den europeiske kampanjen har satt opp tre strategier:

"
  • Få fram viktigheten av samarbeid mellom arbeidsgivere og arbeidstakere når man utarbeider risikovurderingen
  • Formidle hvordan man kan håndtere arbeidsrelatert risiko gjennom tydelige budskap til både arbeidsgiver og arbeidstaker
  • Tilby praktiske verktøy for å fremme en kultur som forebygger risiko

Kampanjen ble lansert i Brussel 20. april i regi av det danske formannskapet i EU. I Norge blir den lansert i dag på konferansen "Verdensdagen for et godt arbeidsmiljø".

”God praksis-konkurranse”

Siden Norge fra juni 2010 ble formelt ble medlem i Det europeiske arbeidsmiljøorganet, deltar vi i kampanjen på lik linje med EU-landene i en "god praksis"-konkurranse. Virksomheter kan nomineres fram til 1. november 2012. Eksempler på to norske virksomheter vil bli sendt videre til den europeiske konkurransen, som avsluttes med prisutdeling og seremoni i Dublin i april 2013.

Prisen har som formål å vise fordelene ved å følge god HMS-praksis. Det forventes at vinnerne har vist sterkt lederskap og aktiv arbeidstakers medvirkning i HMS-arbeidet.

Les mer om konkurransen her:

Les mer om kampanjen her:

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS