klokke-bredde-cb

- Deltidsjobb ødelegger karrieren

Halvparten av norske arbeidstakere tror deltidsjobbing virker ødeleggende for fremtidig karriere. Samtidig mener en av tre at en lederstilling kan kombineres med en lavere stillingsbrøk viser en ny arbeidsmarkedsundersøkelse.

Publisert

Resultatene fra undersøkelsen til Randstad viser at nordmenn tror at en jobb som leder ikke nødvendigvis betyr lange dager.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Skader karrieren

Samtidig som det eksisterer et postivt syn på deltidsledelse viser undersøkelsen at en stor andel nordmenn mener deltidsjobbing skader karrieren.

Halvparten av norske arbeidstakere mener en deltidsstilling skader fremtidige karrieremuligeter. Norske menn har et noe sterkere negativt syn på deltidsjobbingens virkning på karrieren enn norske kvinner prosent).

Tror på kombinasjon

Til tross for at halvparten tror deltidsjobbing er ødeleggende for karrieren mener 32 prosent av norske arbeidstakere at det er mulig å være leder med deltidsstilling.

- Synet på lederrollen kan være i ferd med å endres. Det ser ut som flere arbeidstakere mener en moderne leder ikke nødvendigvis trenger å være fysisk tilstede eller være tilgjengelig hele arbeidsdagen. Det kan samsvare med synet på lederen som en retningsgiver og strategisk rådgiver fremfor arbeidsleder og kontrollant, sier Camilla Grana, daglig leder i Ranstad i Norge.

Ikke et skandinavisk fenomen

Kvinner og menn deler synet på deltidsledelse. Men norske kvinner og menn har imidlertid et langt mindre positivt syn på å kombinere deltids- og lederjobb enn arbeidstakere i mange andre europeiske land.

43 prosent av danskene og 36 prosent av svenskene mener det lar seg gjøre, mens hele 62 prosent av sveitsiske arbeidstakerne mener sjefen kan gå tidlig hjem fra jobb.

- Den sterke troen på muligheten til å kombinere lederjobb og lavere stillingsbrøk er ikke noe skandinavisk fenomen. I hele verden har arbeidstakere tro på at dette er mulig. I Europa har blant annet sveitserne, spanjolene, polakkene og britene svært sterk tro på deltidsarbeidende ledere, sier Grana.

(NTB)

Powered by Labrador CMS