veoliacopyright.jpg

Skal rengjøre Statoil-tanker

Veolia Miljø har hentet hjem jobben med tankrengjøring hos Statoil Mongstad. Som første aktør i Norge, tar de i bruk en fjernstyrt rengjøringskanon

Publisert

Illustrasjonsfoto: Veolia Miljø. Dette foto er beskyttet etter Lov om opphavsrett og kan kun benyttes i forbindelse med redaksjonell omtale i dette elektroniske medium.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

(Pressenytt): Kontrakten har en verdi på minst åtte millioner kroner, og ble vunnet i sterk konkurranse med store utenlandske aktører på fagområdet. I fjor var det en tysk konkurrent som hadde kontrakten. Veolia Miljøs arbeid vil starte i mars, og pågå fram til juli-august.

– Dette er en stor og strategisk viktig kontrakt, og vi er veldig fornøyde med at vi klarer å konkurrere både på pris og kompetanse i så hard konkurranse, sier prosjektsjef Roger Halvorsen i Veolia Miljø Industri.

Fjernstyrt rengjøringskanon

Tidligere ble tankrengjøringen utført ved at operatører utførte rengjøringen manuelt inne i tanken. Som første aktør i Norge har Veolia Miljø tatt i bruk en fjernstyrt rengjøringskanon.

– Den gjør at vi slipper å entre tanken i en kritisk fase. Det var stor risiko forbundet med å sende folk inn i en tank med seigt og oljeholdig slam. Dette var svært anstrengende og medførte psykisk stress for operatørene, sier Halvorsen.

HR- og miljøgevinst

Systemet kan også koples med annet utstyr for avfallsminimering. Det gir stor miljøgevinst og kostnadsbesparelse for kunden.

– Raffineriet får gjenvunnet olje fra slammet og vannet går til raffineriets renseanlegg. Med denne metoden vil kun omtrent ti prosent av tankens innhold gå til forbrenning – med energigjenvinning, forklarer Halvorsen.

Tidligere ble ofte hele tankens innhold sendt til forbrenning – noe som var både dyrt og lite miljøvennlig, påpeker han.

(Pressenytt)

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS