statistikk3

Økt bygningsmasse - stabil konkurranseutsetting

Totalarealet på næringsbygg i Norge har økt med 8 millioner kvadratmeter siden 2007, men andelen konkurranseutsetting holder seg stabil. Det viser tall fra NHO Service og Prognosesenteret.

Publisert

Totalarealet utgjør i dag 132 millioner kvm, og økningen fordeler seg med 33 prosent på offentlig sektor og 67 prosent på privat.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

75 prosent av alt areal i privat sektor er konkurranseutsatt, mens andelen i offentlig sektor ligger på 15 prosent.Andelen konkurranseutsetting i privat sektor har holdt seg stabil siden i fjor, mens den i offentlig sektor er har økt med 3 prosentpoeng.

Ifølge NHO Service, er totalpotensialet for kommersiell renholdsomsetning i dag estimert til 18 milliarder kroner. Det er en økning på 1,5 milliarder kroner siden 2007.

NHO Service har også sett på medlemsutviklingen i egen forening, og utviklingen er positiv: I er 221 renholdsbedrifter medlemmer, og tallet har vokst med 66 prosent fra 2010 til 2011.

Les mer på NHO Service sine nettsider

Powered by Labrador CMS