Erna C. Hagensen

Bryter med NHO Service

Norsk Arbeidsmandsforbund varslet i går brudd med NHO Service om godkjenningsordningen Ren Utvikling.

Publisert

I dag er 26 renholdsbedrifter godkjent av Ren utvikling; en ordning som NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) står bak. I går erklærte forbundsleder Erna C. Hagensen brudd, fordi LO mener NHO Service saboterer arbeidet med å rydde opp i renholdsbransjen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Erna C. Hagensen

– Vi ønsker ikke lengre å stå bak dette godkjenningsstempelet. Vi får beskjed fra våre medlemmer at NHO-selskaper bruker useriøse underleverandører og at de bryter tariffavtalen. Vi har derfor brutt samarbeidet, sa forbundsleder Erna C. Hagensen til dagbladet.no igår.

– Tar ikke arbeidet seriøst

En årsak til avgjørelsen, er ifølge avisa striden rundt ordningen med regionale verneombud. NHO Service har ennå ikke har gått med på å finansiere denne.

– Dette er en sabotering som vi ikke hadde ventet fra NHO. Det viser at de ikke tar arbeidet mot sosial dumping og renholdernes arbeidsmiljø seriøst, sa Hagensen til avisa.

Tror det kan skade

"

Petter Furulund i NHO Service.

Direktør Petter Furulund i NHO Service sier til dagbladet.no at det vil påføre stor skade for alle parter dersom NAF skulle bryte tradisjonen om partssamarbeid for en bedre renholdsbransje.

– Det oppleves som svært urettferdig og lite tjenelig at Erna Hagensen retter sin harme mot NHO Service. De må gjerne kjempe for regionale verneombud, men det er uredelig å skylde på at det står dårlig til med våre bedrifter, sier han til avisa.

Les mer om saken på dagbladet.no

Les også flere av NHO Service sine kommentarer på nettsidene deres

"
Powered by Labrador CMS