utstillingsdokke.jpg

Omfattende svart renhold avdekket

Svenske myndigheter har avdekket omfattende bruk av svart renhold i Göteborgs butikker og kjøpesentre i perioden 2006-2009. Nå skal saken opp for retten.

Publisert

Dokumentasjonen viser at asylsøkere har blitt satt til å rengjøre svart på byens største kjøpesenter og på flere av de dyrere butikkene i sentrum: Klesbutikker som Filippa K, Designer og Boomerang, samt butikker i det såkalte Femman-huset har ifølge nettstedet cleannet.se brukt svart renhold i stor skala. I tillegg er det avdekket svart renhold på en rekke Ica- och Hemköpsbutiker i Vest-Sverige, skriver nettstedet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Lønnsom virksomhet

Nå må blant annet en 55-årig kvinne, hennes sønn og tidligere samboer møte for retten, siktet for å ha organisert svart renhold i stor skala. For organiseringen har vært lønnsom: Til tross for at kvinnen ikke er i arbeid, fant politiet over én million svenske kroner i sedler i hennes bankboks, i tillegg er hun i besittelse av fire biler.

Under seriøse bedrifters navn

Personene som har stått for renholdet, er ifølge cleannet.se innvandrere og flyktninger som venter på oppholdstillatelse, samt flyktninger som har fått avslag på søknad om opphold.

De involverte har forsøkt å holde virksomheten skjult ved å hevde at de benytter seg av et bestemt seriøst renholdsbyrå. Logoen og navnet til byrået har også vært brukt på arbeidsantrekket til renholderne, og det er dette byrået de har oppgitt som arbeidsgiver i avhør med politiet. Ifølge cleannet.se, har dette byrået faktisk levert alt av utstyr og maskiner, men selve arbeidet har blitt lagt ut til mindre underleverandører som dernest henter inn svart arbeidskraft.

Les mer om saken og etterforskningen på www.cleannet.se

"
Powered by Labrador CMS