Erna C. Hagensen

Forventer penger til bransjen

Når forslag til statsbudsjett legges fram dag, forventer Erna Hagensen i Arbeidsmandsforbundet at det settes av penger til minst seks regionale verneombud i renholdsbransjen

Publisert

Erna Hagensen

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det sier hun til nettstedet frifagbevegelse.no. Forbundslederen forventer at regjeringen nå følger opp de sterke signalene de har gitt om opprydding i renholdsbransjen. Penger nok til seks-sju regionale verneombud er ifølge henne et realistisk mål.

Dersom pengene kommer med statsbudsjettet i dag, forventer hun at de første verneombudene vil være på plass på nyåret. Arbeidsmandsforbundet forventer også at det settes av penger til den offentlige godkjenningsordningen og til bransjeprogrammet, som er et resultat av årets tariffoppgjør.

I tillegg er Hagensen opptatt av at Arbeidstilsynet får mer ressurser.

– En godkjenningsordning i seg selv er ikke nok. Det må også være nok ressurser til å følge opp bedrifter som er godkjente. Vi mener dette må være Arbeidstilsynets oppgave, og for å ha mulighet til dette må de ha mer ressurser, sier hun til frifagbevegelse.no

Les mer om saken på frifagbevegelse.no.

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS