Ryggbehandling

Vil forske på arbeidsmiljø og helse

Et eget forskningsprogram om arbeidsmiljø og helse kan nå endelige bli en realitet. Det betyr at store diagnosegrupper som muskel- og skjelettlidelser ligger an til å få en etterlengtet satsing.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det vakte frustrasjon og skuffelse i fagmiljøer da en planlagt nasjonal satsing på nettopp muskel- og skjelettlidelser ble avlivet av Helse Vest tidligere i år.

Det skjedde før et samarbeid i det hele tatt hadde kommet på bena. Faglig uenighet og dårlig personkjemi i en planleggingsgruppe gjorde arbeidsforholdene for vanskelige.

Så foreslo foreningen Muskel Skjelett Tiåret at Forskningsrådet burde ta et nytt initiativ på dette området.

Tiden overmoden

Nå kan brikkene i en litt bredere satsing falle på plass, innenfor arbeidsmiljø og helse sannsynligvis som et eget program i Forskningsrådets regi.

LO og NHO er i samtaler med av Arbeidsdepartementet nettopp for å diskutere et slikt forskningsprogram.

– Tiden er overmoden for et eget forskningsprogram om arbeidsmiljø og helse. Det burde vært på plass for lengst, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes til forskning.no.

Stort behov

LO fremmet forslaget i et brev til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm 25. mai i år.

– Behovet for økt kunnskap om hva som forårsaker skader, sykdom og uhelse i arbeidsmiljøet er stort. Og ikke minst hvordan vi kan fjerne slike risikofaktorer på jobben, sier Sundnes.

(ANB / HMS-magasinet)

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS