nanotek_lite.jpg

Reddet av nano

Nedre Eiker kommune i Buskerud hadde store problemer med smuss på store vindusflater. Etter at de tok i bruk ny nanoteknologi er problemet løst.

Publisert

Nå kan Lillian Martinsen (t.v.) og Marianne Husmo titte ut av vinduet og se at all smuss er borte. Foto: Pål Sønsteli

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Teksten er et utdrag fra en reportasje som sto på trykk i Renholdsnytt nr 2 2010:

Ved Bråta bo- og aktivitetssenter består store deler av fasaden av vinduer. Det bød på utfordringer, og kommunens renholdsavdeling fikk klager nærmest annenhver uke fordi vinduene var møkkete. De store, skrå vinduene samlet pollen, støv og annet smuss.

Virksomhetsleder Marianne Husmo fikk tips om at nanoteknologi kunne være løsningen på problemet. Derfor bestemte de seg for å teste dette, og behandlet vinduene med nanoprodukter i april i fjor – og vips så var problemet løst.

– Etter at vi la det på for ett år siden, har vi ikke fått en eneste klage. Det er ganske befriende, for tidligere fikk vi klager hver 14. dag. Vi hadde rett og slett ikke muligheten til å følge opp alle klagene, selv om vi gjorde så godt vi kunne. Nå slipper vi å tenke mer på det, sier Husmo, og innrømmer at det er en lettelse.

Du kan laste ned hele reportasjen i pdf-format her.

"
Powered by Labrador CMS