håndvask.jpg
håndvask.jpg

Flere velger berøringsfritt

Smittefrykt og håndhygiene-snakk har ført til at stadig flere velger berøringsfrie vannkraner.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

At grundig håndvask har blitt et viktig våpen mot influensasmitte, er noe mange rørleggere og vannkran-leverandører har fått merke.

Rørleggermester Roy Breivik i RørService VVS Varme & Bad installerer nå berøringsfrie kraner i så godt som alle offentlige nybygg.

- Dette gjelder spesielt skoler, barnehager og kjøpesentre. Og i det siste halvåret har vi hatt økt pågang av privatpersoner som ønsker å installere slike kraner hjemme, sier han i en pressemelding.

Nyoppdaget håndhygiene

Leverandøren Oras Armatur rapporterer om 30 prosent vekst i salget av berøringsfrie kraner i 2009.

– Undersøkelser fra flere barnehager viser at sykefraværet reduseres med inntil 50 prosent der man tar håndvask på alvor. Jeg tror det er først nå i høst at folk flest har oppdaget hvor viktig god håndhygiene er for å unngå å bli syk, sier markedssjef Kaare Astrup i Oras.

- Hoteller ligger etter

Ifølge Roy Breivik kan de gamle kranene være et problem der hvor bruken er stor:

– Eldre skoler og barnehager har ofte tradisjonelle kraner, og de opplever derfor mye smitte av sykdommer. Utbyggerne av nye offentlige bygg er stort sett flinke til å tenke smittereduksjon, sier han.

Han er derimot ikke like fornøyd med del hoteller og restauranter, hvor han mener berøringsfrie kraner burde vært en selvfølge.

(rørfag.no)

"
Powered by Labrador CMS