overvåking.jpg
overvåking.jpg

Vil kontrollere miljøkrav

En ny rapport tar til orde for å overvåke bruken av miljøkrav i offentlige innkjøp.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Rapporten viser at det fortsatt er mye igjen før regjeringens mål til økte miljøkrav i offentlige innkjøp er nådd, og foreslår overvåking som et tiltak. Det skriver doffin.no.

Har ikke nådd målet

Rapporten er utarbeidet av Bergfald AS på oppdrag fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), og presenterer statistikk over hvilke miljøkrav som stilles i ulike offentlige anskaffelser. Innkjøp av renholdstjenester er også kartlagt.

Rapportens hovedkonklusjonen at målsettingen om at regjeringens miljøpolitikk for statlige innkjøp skulle gjelde fra 1. januar 2008, ikke er oppfylt. Det kreves betydelig innsats på feltet for å oppfylle målsettingen, heter det ifølge nettstedet.

- Overvåking gir innsikt

Bergfald&Co AS anbefaler i rapporten en kontinuerlig overvåking av hvilke miljøkrav som stilles, i samråd med Stiftelsen Miljømerking. De mener dette vil gitt verdifull innsikt i hvilke utfordringer innkjøpere møter i sitt arbeid med bruken av miljøkrav.

Les mer om rapporten på doffin.no

"
Powered by Labrador CMS