renhold.jpg
renhold.jpg

Lite anbud i kommune-Sverige

Men mange kommuner tror de vil konkurranseutsette flere tjenester i fremtiden, viser ny undersøkelse.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

To tredjedeler av kommunene oppga at deleverte minst 90 prosent av tjenestene selv, skriver cleannet.se.

Ingen tror på nedgang

Nesten 80 prosent av kommunene tror allikevel konkurranseutsettingen kommer til å øke i løpet av de neste fem årene, og ingen tror på reduksjon. Det kommer frem i undersøkelsen ”Outsourcingbarometern 2010”, som TNS Sifo har gjennomført på oppdrag fra FM-selskapet ISS.

Undersøkelsen ble gjennomført i midten av januar, og ansvarlige for innkjøp i 100 av Sveriges 280 kommuner deltok. Det er første gang en slik undersøkelse gjennomføres, og målet er at det skal bli en årlig affære.

Få negative til konkurranseutsetting

De vanligste tjenestene konkurranseutsette er eiendomsforvaltning, kantinedrift og renhold. 54 prosent av kommunene er positive til å sette ut enkelte tjenester på anbud, mens sju prosent svarer at de ikke ønsker å hente inn arbeidskraft utenfra i det hele tatt.

De vanligste årsakene til at kommunene velger eksterne leverandører fremfor interne, oppgis å være effektivitet, kostnadsbesparelser og ønske om å konsentrere seg om kjernevirksomheten.

Les mer på Cleannet.se

"
Powered by Labrador CMS