Rygg feit cb550504 S

Korsryggsmerter øker med vekten

Hver femte mann og hver fjerde kvinne har kroniske smerter i kors­ryggen. Risikoen for å få slike smerter økte med stigende kropps­masse­indeks (KMI), og utslagene er verst hos kvinner, viser en norsk studie.

Publisert

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Resultatene er enda en bekreftelse på at for høy vekt ikke er bra, så leger kan trygt vise til vår forskning når de motiverer pasienter til å holde vekten, sier nevrolog og overlege Ingrid Heuch til Dagens Medisin.

Studien er et ledd i hennes doktorgradsarbeid om smerter, spesielt i korsryggen. Heuch er doktorgradsstipendiat ved nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehus (OUS) Ullevål.

Studien, som omfattet 33.866 kvinner og 30.102 menn, ble nylig publisert i tidsskriftet Spine.

- Det var imidlertid klare kjønnsforskjeller. Kvinner med en KMI på over 35 hadde 60 prosent større risiko for korsryggsmerter enn sine normalvektige medsøstre.

- Hos menn var det derimot 30 prosent større risiko for ryggsmerter med en KMI over 35 sammenlignet med normalvektige, sier Heuch til Dagens Medisin.

Kilde: Korsryggsmerter øker med vekten (Fysioterapeuten.no)

"
Powered by Labrador CMS