rengjøring,sosial dumping, colourbox

Blant verstingene i sosial dumping-aksjon

Arbeidstilsynet har bøtelagt eller stanset 376 bedrifter på grunn av sosial dumping første halvår. Renhold er den nest-verste bransjen.

Publisert

Det skrev Dagens Næringsliv lørdag forrige uke. Av 133 tilsyn i renholdsbransjen førte 100 - hele 75 prosent - til reaksjon i form av stenging eller bot. Bare Bygg og anlegg kan vise til et verre resultat, med 78 prosent (561 reaksjoner på 726 tilsyn).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Få gjør opp

Avisa skriver at få bedrifter gjør opp for seg, fordi mange ”forsvinner” etter at Arbeidstilsynet har vært på besøk.

Til sammen fikk 1800 bedrifter tilsyn av Arbeidstilsynet i denne perioden, og 65 prosent av disse førte til en form for reaksjon. Hos 20 prosent (376) var feilene så alvorlige at arbeidsgiver ble pålagt tvangsmulkt eller stansing av virksomheten. Totalt ble 269 bedrifter pålagt å stanse.

Stenging mest effektivt

Kommunikasjonsdirektør Odd Einar Johansen i Arbeidstilsynet sier til avisa at stansing er mer effektivt enn tvangsmulkt, siden det er håpløst å kreve inn bøter fra bedrifter som forsvinner.

Som regel er det mangel på ID-kort, arbeidskontrakter eller lønnsslipper som fører til stenging. Stansing vil si at Arbeidstilsynet forbyr videre drift inntil kravene er oppfylt.

Les mer om saken på DN.no

(Kilde: Dagens Næringsliv)

"
Powered by Labrador CMS