sykehuscolourbox1005495
sykehuscolourbox1005495

Svenskene vil bedre sykehusrenholdet

Sosialmyndighetene i Sverige ønsker en tydeligere og bedre oversikt over hvordan det står til med renholdet ved landets sykehus.

Publisert

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De har derfor prioritert et oversyn over dette neste år. Et voksende problem med resistente bakterier på sykehus er årsaken til at sosialmyndighetene griper inn, melder cleannet.se.

Myndighetene ønsker å få en oversikt over om renholdet er tilpasset ut fra pasienthensyn eller om lista er lagt på kontorrenhold til laveste pris. Dette er noe de ikke har oversikt over i dag.

I Stockholm har landstinget satt søkelyset på renholdet etter tilbakemeldinger om dårlig renhold ved Danderyds sykehus. Det er også bestemt at Danderyds sykehus ikke skal forlenge nåværende renholdsavtale. Til tross for økende kontroller, omfordeling av renholdsressursene og fokus på kompetanseheving, er ikke sykehusledelsen fornøyd med dagens avtale.

For at kvaliteten skal bli bedre i fremtiden, kommer sykehusledelsen å vedta nye og høyere minimumsnivåer, samt inkludere obligatoriske storrengjøringer.

Powered by Labrador CMS