Renholder
Renholder

IA-ordningen opp til vurdering

Sykelønnsordningen bekymrer statsminister Jens Stoltenberg. Han varsler at regjeringen vil vurdere ordningen med Inkluderende Arbeidsliv (IA).

Publisert

Gjennomgangen skal finne sted over nyttår, og målet skal være å finne nye tiltak som kan få ned sykefraværet. Det melder statsministeren etter kontaktutvalgsmøtet i regjeringen i forrige uke.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

IA-avtalen utløper

Dagens IA-avtale utløper ved nyttår, men vil etter alt å dømme videreføres i en ny treårsperiode, melder NRK. Sykelønn og trygder skal ikke omfattes av gjennomgangen.

Sykefraværsutgiftene øker

– Utgiftene til sykefravær her i landet øker med fire milliarder kroner neste år. Denne utviklingen skal bremses, sier statsministeren.

Bare til sykefravær er det satt av 33 milliarder i statsbudsjettet, og trygdeutgiftene er den posten som øker mest i budsjettet.

– Sykeligheten pr. ansatt øker med sju prosent i år, og det er et uttrykk for noe som ikke fungerer, mener Stoltenberg.

Jens Stoltenberg (Foto: Bjørn Sigurdsøn/SMK)

Under møtet med partene i arbeidslivet ville imidlertid statsministeren ikke si noe konkret om hvordan problemet kan løses.

(NRK)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS