Renholder

Fra sosialstøtte til kompetansebevis

Tre personer i Horten som mottar sosialstøtte deltar nå i et nytt kvalifiseringsprogram i regi av kommunen og NAV, hvor målet er å få kompetansebevis.

Publisert

– Avtalen mellom kommunen og NAV ser vi som fordelaktig for alle parter. Vi får sjanse til å rekruttere kompetent renholdspersonell, NAV får brukere over i aktivitet og ikke minst kan de tre brukerne få kompetansebevis og jobbmuligheter. Målet er å få 75 prosent av brukerne ut i jobb. Derfor er dette en vinn-vinn-situasjon, sier Petter Ugland, som er leder for byggmiljø i Horten kommune, til avisen Gjengangeren.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fra 23. november skal tre personer få opplæring innen periodisk renhold i et halvt år fremover. Målet er at de skal tilegne seg kunnskap og få kompetansebevis om de fullfører. Individuelle kompetanseplaner skal sikre at hver av brukerne blir ivaretatt på best mulig måte. Fagarbeider Anne Tyribakken ansatt som teamleder for kvalifiseringsprogrammet innen renhold. Hun skal ha det daglige ansvaret for de tre brukerne.

– Ja, jeg gleder meg. Dette er en tilrettelagt stilling for meg hvor jeg kan lede og veilede uten å skulle utføre renholdsoppgavene, sier hun til Gjengangeren.

Både NAV og kommunen understreker at man legger opp til et kvalifiseringsløp tilpasset den enkelte. Men akkurat oppmøte er man strenge på. De tre som starter veien mot kompetansebevis skal få kunnskap om periodisk renhold som gjør dem skikket blant annet til jobb i Horten kommune.

Tillitsvalgt for Fagforbundet Aage Bekken kan fortelle at kvalifiseringsavtalen for renhold oppfattes som positiv:

– Så lenge dette er et tillegg til det arbeidet renholderne allerede gjør og ikke i stedet for, virker dette bra. Og vi vet det blir behov for rekruttering framover. Da er det fint å kunne knytte til oss folk med kompetanse, sier Bekken til avisen.

Powered by Labrador CMS