Faksimile-fagbladet.jpg

Kunnskap gir stolthet

Laila Venåsen har fått økt yrkesstolthet etter at hun tok fagbrevet som renholdsoperatør i fjor.

Publisert

Laila Venåsen (24) har arbeidet som renholder på Hafslundsøy skole utenfor Sarpsborg i fem år. Høsten 2005 gikk det ut et tilbud til alle renholdere om å ta fagbrev, og Laila tenkte med seg selv at det kunne være en spennende utfordring. I dag er hun veldig glad for at hun hoppet på den muligheten som dukket opp, skriver Fagbladet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En gang i uken satte hun seg på skolebenken. I fritiden leste og jobbet hun med oppgaver. I desember 2006 kunne hun ta teoriprøven, men hun måtte vente med selve fagprøven til april i fjor fordi hun trengte mer ­praksistid.

Men nå er fagbrevet på fullført, og Laila mener det har betydd mye både for henne personlig og for kvaliteten på renholdet hennes.

- Fagbrevet gjorde at jeg begynte å se på meg selv på en ny måte. Det har gitt meg en sikkerhet i alt jeg gjør som renholder. Jeg vet hva jeg skal gjøre i de fleste situasjoner, og jeg vet ikke minst hvorfor jeg skal gjøre det på akkurat den måten.

- Dette bidrar til at jeg opplever en helt annen yrkesstolthet som renholdsoperatør enn hva jeg gjorde som ufaglært, forteller hun til Fagbladet.

Kilde: www.frifagbevegelse.no

Powered by Labrador CMS