Student colorbox_2

Vil ha mer yrkesrettet fag

Elevene mener 21 fagretninger er for mye å gjennomgå første året på linjen for bygg og anlegg ved Mandal videregående skole. Yrker som anleggsgartner, renholdsoperatør og feier får 1,5 ukers undervisning hver, skriver avisen Lindesnes.

Publisert

- Når vi velger yrkesfag er det mange som allerede har bestemt seg for hva de skal bli. Nå må vi kunne veldig mye det første året, og mer enn vi trenger, sier elev Andreas Høiland (17) til Lindesnes.Før elevene kan velge mer spesifisert studieretning, må de gå et år på Bygg og anleggsteknikk. Dette første året skal elevene innom hele 21 fag, deriblant renholdsoperatør, orgelbygger, banemontør og anleggsgartner.- Det skulle vært slik som det var før, da vi kunne ta yrkesrettede fag begge årene, mener elev Jan Ørjan Dyrstad (17).Før kunnskapsløftet i 2006 hadde elevene kun murer, tømrer, betong og anleggsteknikk som fagretning 1. året, før man valgte et av dem som spesialisering 2. året.- Nå har de kun 1,5 ukes undervisning i hver fagretning, og det er klart at det ikke blir nok, sier avdelingsleder for yrkesfag, Frode Haga Olsen. - Vi skulle heller hatt ti fagretninger som vi valgte selv, i stedet for 21 som vi må ha, mener Høiland.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS