penger og søppel

Kan bli søppel-kaos

Konflikt i Renholdsverket i Trondheim kan føre til søppel-kaos.

Publisert

De tillitsvalgte vil ikke godta at ledelsen kutter lønnen med 12 000 kroner hos de meste erfarne ansatte. Dette har møtt sterke reaksjoner, melder NRK Trøndelag.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Utviklinga går i retning av mer arbeid for mindre penger. Lønna har ikke vært indeksregulert. Vi har effektiviserte med 40 prosent. Vi synes derfor ikke det som nå skjer er rettferdig, sier nestleder i Renholdsverkets Arbeiderforening, Terje Christiansen til NRK Trøndelag.

Gjennom de årene Christiansen har arbeidet ved renholdsverket, har han sett at et akkordsystem de oppfatter som godt, har blitt endret og lønna mindre. I 1998 ble akkorden fjernet, men alle fikk et fast tillegg på 70 000 kroner forutsatt at de fylte akkorden.

- Det er uheldig at erfarne og eldre medarbeidere nå må gå ned i lønn for at de andre skal gå opp, sier Roar Fjeldberg, leder i arbeiderforeningen.

Etter en hestehandel i 2005 for å sikre renholdsverket, aksepterte de ansatte et tolønnssystem hvor de nyansatte bare fikk halvparten av tillegget på 70 000 kroner. Da ble de lovet at de ville bli kompensert. Nå skal ledelsen innføre lik lønn, men velger å kutte lønnen til de med mest erfaring med 12 000 kroner for å gi til dem med mindre erfaring.

Dermed blir det konflikt - og de ansatte nekter å løpe som før for en topplønn som blir satt ned til 360 000 kroner.

- Resultatet kan bli at avfall blir stående igjen hos kundene, advarer de.

Powered by Labrador CMS