Arbeidskonflikter

Electrolux sier opp 3000 ansatte

I november og desember 2008 falt etterspørselen på hvitevarer i Europa og Nord-Amerika kraftig. Som følge av dette var Electrolux nødt til å igangsette tiltak for å spare. Resultatet er at totalt 3000 ansatte sies opp.

Publisert

Den kraftige nedgangen på markedet førte til elendige resultater for fjerde kvartal for Electrolux. Nedskjæringene startet i fjerde kvartal 2008, og fortsetter for fullt i 2009. Virksomheter verden over blir rammet, spesielt er det Europa og Nord-Amerika som har størst betydning for Electrolux.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Electrolux skriver i en pressemelding at det på grunn av den negative utviklingen ikke var mulig å nå målet for 2008, et driftsresultat på 3,3 – 3,9 milliarder kroner. I tillegg er desember en sesongmessig dårlig periode for selskapet, som er med på å forsterke det dårlige resultatet.

De planlagte tiltakene anslås å være avsluttet i løpet av 2010, hvor Electrolux regner med at innsparingene utgjør om lag 1,1 milliarder kroner årlig.

Selskapet er også i ferd med å flytte produksjonskapasiteten til andre land. Det er enorme summer å spare på dette da produksjonskostnadene reduseres kraftig.

Kilde: Electrolux vinstvarnar och säger upp 3000 anställda

Powered by Labrador CMS