Nora-Johanne-Klungseth.jpg
Nora-Johanne-Klungseth.jpg

Markering av Renholderens dag

Mandag 7. desember var Renholderens dag. Dette ble markert rundt om i landet, og renholdsnytt.no har fått skildret hvordan de gjennomførte dagen i Kristiansand.

Publisert

Rannveig Dyrdal i KE-Byggservice Renhold har sendt oss denne tilbakemeldingen etter at vi oppfordret leserne til å fortelle oss hvordan dagen ble markert:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

"Første mandag i desember er renholdernes dag, og i år var det mandag 7. desember. Denne dagen er satt av for å markere, og gjøre alle oppmerksom på, hvor viktig renholdernes arbeid er rundt om i samfunnet.

I Kristiansand Eiendom har vi også markert dagen.

Alle fast ansatte renholdere i Byggservice ble invitert til å markere dagen i Arbeideren, mandag 7. desember, fra klokken 12.00 til klokken 14.00.

Anne Berit Klungland, leder Byggservice Renhold, ønsket i sin hilsningstale til renholderne at yrket skal få høyere status blant folk flest. Dette må vi selv også være bevist på ved å opptre profesjonelt. Vi må alle lære oss faglig å mestre hele jobben vår, vi må levere det som brukerne har bestilt, til rett tid og rett kvalitet. Det er viktig at vi har den kunnskapen som er nødvendig og viljen til å bruke kunnskapen i praksis.

Vi var så heldige å få besøk av Nora Johanne Klungseth, stipendiat fra NTNU, som snakket om temaet ”Inspirasjon og muligheter” Hun er et tydelig eksempel på at det er mulig å videreutvikle seg fra renholdsyrket. Nora er den første husøkonomen som har tatt masterutdanning i Eiendomsutvikling og forvaltning. Nå er hun stipendiat ved Fakultetet for arkitektur og billedkunst.

En inspirerende dame fra Årdal i Sogn og Fjordane som vi gjerne kunne tenke oss å høre mer fra.

Vår HMS-koordinator, Sergio Quesada, minnet oss alle på hvor viktig der er å rapportere om uønskede hendelser.

Vi må alltid huske: Det er aldri farlig å spørre, fullfør jobben på sikrest mulig måte, inngå aldri kompromiss om sikkerheten din med produktivitet!

Tre av renholderne våre hadde laget fire varme matretter fra sitt hjemland. Det smakte fortreffelig. Stor takk til Khemin, Warasana og Sombat.

Hver av de 60 frammøtte renholderne fikk utdelt en planlegger ”Håndbok for renholdere”, som i tillegg til kalender for 2010 inneholder masse nyttig informasjon som: HMS-folder, informasjon om NS-INSTA 800, tilrettelegging for rasjonelt renhold, renhold i bygge- perioden, smitteregimer og fra kompetansebevis til master."

Powered by Labrador CMS