Nanox og kjøkken

Ny nanokrem for dyprengjøring

Nanox 1 er en rensekrem med nanopartikler for dyprengjøring av metalliserte og blanke overflater.

Publisert

Det er Viking Cimex som tilbyr Nanox 1. I en pressemelding forteller de at dette er en krem som er svært effektiv på rustfri stål, kopper, krom og aluminium. I tillegg egner den seg til å fjerner inngrodd smuss, fett, rust og alle spor etter oksidering, samt etterlater en nanoteknisk film som bevarer antistatiske egenskaper og hindrer smussopptak og rustdannelse.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nanoteknologien blir i økende grad benyttet i renholdsbransjen. Nano betyr milliarddel og stammer fra gresk "Nanos" som betyr dverg. En nanometer tilsvarer en milliarddels meter, det vil si ca.10 ganger diameteren til et atom.

I Nanox er biologiske molekyler (eks. proteiner) blandet med tradisjonell kjemi. Nanox inneholder mikroskopiske partikler som trenger dypt inn i alle fordypninger i overflaten, og kan dermed rengjøre og beskytte på en helt annen måte enn tradisjonell teknologi.

Nanox etterlater seg også en beskyttende film av partikler. Denne hindrer ny smuss i å feste seg, samt at det reduserer vekstgrunnlaget for bakterier.

Dette er en unik formel med rene nedbrytbare, organiske komponenter som ikke er giftige eller skadelige for miljøet.

Kilde: Pressemelding

Powered by Labrador CMS