topplogo
topplogo

KrF støtter skattefradrag

KrF i Nord-Trøndelag foreslår at det skal bli skattefritt å ansette hjemmehjelp, vaskehjelp og få utført vaktmestertjenester.

Publisert

- Altfor ofte kjøper man tjenester svart, sier gruppeleder Britt Tønne Haugan i KrF Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det er gledelig at flere politikere ser behovet for tiltak for å redusere svart arbeid, sier Vibeke H. Madsen (bildet), administrerende direktør i HSH. HSH har tatt opp spørsmålet om skattefradrag for hjemmehjelpstjenester med partiene på Stortinget.

Vil ha hvite tjenester

Britt Tønne Haugan sitter i sentralstyret for KrF-kvinner. Sentralstyret har gjort vedtak om at hjemmetjenester bør bli skattefri. Nå gjør også Nord-Trøndelag KrF det samme.

- Vi går inn for at alle som har bruk for hjemmehjelp, vaskehjelp, vaktmesterhjelp og andre mindre praktiske tjenester skal kunne få skattefradrag. Vi vil ha hvite tjenester i hjemmene, sier Tønne Haugan til Trønder-Avisa.

- Vi ønsker å få bort svart arbeid. Det vil være til fordel for alle parter. De som gjør tjenesten vil da kunne få et formalisert arbeidsforhold, og sikre sosiale tjenester som andre arbeidstakere har, eksempelvis pensjonsrettigheter, sier hun.

Viser til Sverige

I fjor innførte Sverige skattefritak på servicetjenester i hjemmet.

Konsekvensene av ordningen i nabolandet er dramatisk forbedring for hjemmehjelperne. De nye reglene førte til at 52 000 familier kjøpte hvite hjemmetjenester i fjor. Året før var tallet 6 000. 184 000 husstander benytter nå ordningen.

- Skattefradrag for vaskehjelp, hjemmehjelp, vaktmestertjenester og andre praktiske tjenester bør ikke være vanskelig å innføre i Norge også, hevder Tønne Haugan.

Powered by Labrador CMS