Erna-Dynge

Det offentlige saboterer

Erna C. Hagensen, leder for Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), mener offentlige etater kjøper renholdstjenester av bedrifter som driver ulovelig.

Publisert

Erna C. Hagensen, leder for Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), mener offentlige etater kjøper renholdstjenester av bedrifter som driver ulovelig.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Vi har jobbet mot sosial dumping i bransjen siden 1992, men ser at arbeidet blir sabotert av offentlige etater som kjøper tjenester av bedrifter som driver ulovlig. Det nytter ikke hva vi gjør om vi ikke har det offentlige med oss, sier Erna C. Hagensen til Klassekampen.

Et stort problem

Kyniske aktører utnytter asylsøkere og andre som er for redde til å si fra om vilkårene de jobber under. Sosial dumping er blitt et stort problem i renholdsbransjen.

- Vi ser mange triste enkeltskjebner, og det blir bare mer og mer av det. Mange tør ikke organisere seg eller stå fram, i frykt for å miste jobben. Det tragiske er jo at dette blir premiert gjennom at firmaene får oppdrag av det offentlige, sier Hagensen til avisen.

Får støtte

Administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund (bildet) støtter Hagensen.

- Det er alle de useriøse bedriftene som er problemet, ikke våre bedrifter. Vårt alternativ er vår skikkelighet, vi ønsker ikke en konkurranse som bare handler om laveste pris, sier han.

Powered by Labrador CMS