Illustrasjon kvinnelig renholder

Renholdsoperatørfaget er populært

I 2008 er det utdannet 725 nye fagarbeidere i Troms, fordelt på rundt 60 ulike fag. Renholdsoperatørfaget er av de mest populære fagene.

Publisert

Dermed fortsetter oppgangen for utdannete fagarbeidere. Tilsvarende tall for 2007 var omtrent 700.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det er gledelig, spesielt i disse finanskrisetidene er det viktig. Det er kanskje enda viktigere å sikre kompetanse i nedgangstider som i oppgangstider, og Nord-Norge trenger nye fagarbeidere på mange områder i årene som kommer, sier fylkesråd Pål-Julius Skogholt til Bladet Tromsø.

De mest populære fagene blant de unge ungdomslærlingene er Helse- og sosialfagene, tømrerfaget med elektrikerfaget som en god nummer tre. Omtrent 40 prosent av de som tar fagbrev er praksiskandidater. Troms inklusiv Svalbard utmerker seg spesielt med mange fagprøver i bergverksfaget og i ambulansefaget, der er det mange voksne som utdanner seg. Ellers er det renholdsoperatørfaget og terminalarbeiderfaget som er de store fagene for praksiskandidatene.

Powered by Labrador CMS