Namsos-renhold

Vil ha faste renholdere

Renholdet i Namsos kommune skal omorganiseres og det skal spares inn 1,2 millioner kroner. Et av tiltakere er rullerende renholdere.

Publisert

Ved sykehjemmene har dette skapt stor uro. De ansatte her mener nemlig at det pasientene er avhengig av stabilitet og trenger faste renholdere.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er tillitsvalgt på Sykeheimen på Bjørum, Gerd Nordmeland og Lill Iren Kristiansen i Norsk Sykepleierforbund, som forteller dette til Namdalsavisa.

Urolig av nye renholdere

Erfaringer med sommervikarer viser at flere av pasientene ofte blir urolige. – For enkelte pasienter kan det være traumatiserende å forholde seg til nye renholdere hele tida.

På Sykeheimen er det viktig at renholderne er godt vant og kjenner dem som bor her. Med sommervikarer har vi erfart at det kan være vanskelig å gjennomføre renholdet, sier Kristiansen til avisen.

Spare 1,2 mill i renholdsutgifter

Kommunestyret har vedtatt at renholdsutgiftene skal reduseres/effektiviseres med 1,2 millioner kroner. Dette skal gjøres gjennom omorganisering. Renholderne vil ikke lenger ha faste arbeidssteder men skal rullere rundt om i kommunen.

Renholderne ved sykehjemmet er selv også sterk kritiske til omorganiseringen.

– Vi liker ikke tanken på at Sykeheimens renholdsmaskiner og annet utstyr fraktes rundt for bruk i skolene og barnehagene, skrev renholderne ved Sykeheimen i et leserinnlegg i februar.

Blant annet er dette på grunn av smittefare ved å bruke de samme maskinene både på skoler og på sykehus.

"
Powered by Labrador CMS