rengjøring,sosial dumping, colourbox

Nettsted mot sosial dumping

Arbeidstilsynet har lansert et nytt nettsted som skal hindre sosial dumping. Målet er å sikre at utenlandsk arbeidskraft får rettigheter og vilkår i henhold til norsk lov.

Publisert

En holdningsundersøkelse viser at 350 000 ansatte, det vil si 22 prosent i privat sektor og seks prosent i offentlig sektor opplever eller mistenker sosial dumping. I mars i år trådte en forskrift mot sosial dumping i kraft i Norge.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

På nettstedet www.arbeidstilsynet.no/stoppsosialdumping finner du nå både informasjon og retningslinjer som sikrer at du handler i tråd med norske kjøreregler for ansettelse av utenlandsarbeidskraft.

Skal påvirke folks holdninger

–Målet er å bevisstgjøre befolkningen om at at våre kjøreregler gjelder for alle, sier kommunikasjonsdirektør Odd Einar Johansen i Arbeidstilsynet.

Arbeidet startet denne måneden, men Arbeidstilsynet ser for seg et langsiktig, holdningsskapende arbeid.

Målet i den innledende fasen vil være å påvirke befolkningens holdninger til bruk av østeuropeisk arbeidskraft i kampen mot sosial dumping.

Befolkningen er valgt ut som målgruppe fordi folk fleste ofte er kjøpere av utenlandsk arbeidskraft ved bygging og rehabilitering av hus og fritidsbolig, samt ved tjenester knyttet til renhold og andre hjemmetjenester.

Konferanse om sosial dumping i september

Tidligere i år meldte Fagforbundet at det i samarbeid med LO vil arrangere en konferanse i slutten av september i år.

Konferansen er en del av LOs Forsøksprosjekt og vil ha "sosial dumping" som tema med en overordnet politisk profil, melder Fagforbundet i sitt nyhetsbrev.

Konferansen vil å favne bredt med flere innfallsvinkler på hvordan sosial dumping foregår i renholdsbransjen og vil invitere både tillitsvalgte og arbeidsgivere

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS