Barnehage1 cb626509

Strengere inneklima-kriterier

Nye og strengere krav til inneklima på skoler og i barnehager vil gjøre at færre får astma, ifølge Astma- og allergiforbundet. Nå utvikler de en ny kriterieliste for å bedre forholdene.

Publisert

Forbundet vil kreve at alle nybygde skoler og barnehager følger kriterielista som er under arbeid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Også for eksisterende bygg

Astma- og allergiforbundet håper også at allerede eksisterende skole- og barnehagebygg vil måtte følge kriteriene etter hvert, og at det vil bli utført rutinemessige inneklima-kontroller minst hvert tredje år.

De siste åtte årene har Arbeidstilsynet stengt 128 skoler på grunn av mugg, fukt, dårlig luft og andre forhold som har ført til elendig inneklima.

- Kan bli dyrt

Fagsjef i Forbundet, Britt Ann Høiskar, sier til p4 at det er viktig å handle raskt, fordi problemene vil koste samfunnet dyrt i lengden:

- Stadig flere som utvikler eller er født med astma opplever at de ikke klarer å være i arbeidslivet. I stedet havner de på trygd. Tar vi tak i forholdene allerede i skoler og barnehager, kan vi kanskje stoppe denne trenden, sier Høiskar.

Les mer om Astma- og allergiforbundets strategi for bedre inneklima her.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS